Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniță, a primit duminică o delegație de reprezentanți republicani și democrați din cadrul Congresului SUA, condusă de senatorul James Inhofe, prilej cu care demnitarul român le-a solicitat sprijin pentru includerea României în programul Visa Waiver.

imageResize (4)

 

Potrivit unui comunicat remis duminică AGERPRES de MAE, Daniel Ioniță a salutat prezența delegației americane și a subliniat interesul României pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, una dintre dimensiunile centrale ale politicii externe a României.

El a subliniat faptul că România reprezintă un pol de stabilitate și securitate în regiune, fiind, totodată, unul dintre cei mai de încredere aliați ai SUA în zona noastră de apartenență geografică.

De asemenea, a evocat faptul că, în 2015, România și Statele Unite sărbătoresc 135 de ani de relații diplomatice și a adresat membrilor Congresului american invitația de a participa la evenimentele ce vor fi organizate la București și la Washington DC.

În context, a trecut în revistă nivelul excelent al colaborării bilaterale, insistând asupra dimensiunii de securitate și apărare, testată atât în teatrele de operații din Afganistan și Irak, dar și în cadrul cooperării bilaterale extinse de la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *