O mare parte din populatie sufera de o problema dermatologica foarte inestetica, cauza a numeroase frustrari: matreata si cojile din cap . Pe cat de sacaitoare este aceasta neplacere, pe atat de greu pare de inlaturat. Totusi, vei ramane surprinsa sa afli ca ai cateva remedii eficiente chiar la tine in casa.

Iata care sunt cele mai eficiente 5 tratamente naturiste simple pentru cojile de pe scalp si cum poti sa le aplici pentru a avea o podoaba capilara ca in reclame!

Top 5 tratamente pentru coji pe scalp

Matreata are la baza o multitudine de cauze, de la o hidratare proasta la o alimentatie necorespunzatoare sau chiar o problema dermatologica, precum eczema. Inainte de a apela la cele mai scumpe tratamente, incearca o serie de remedii pe care probabil ca le ai la indemana si care te vor surprinde prin eficacitatea lor.

5. Aspirina

Banala aspirina contine aceeasi substanta existenta in numeroase sampoane anti-matreata: acid salicilic. Asadar, poti folosi acest medicament pentru a scapa de aspectul neplacut al unui scalp cu coji. Zdrobeste fin doua pastile de aspirina, alcatuind o pudra din acestea. Adaug-o la cantitatea normala de sampon pe care o folosesti la fiecare spalare. Lasa amestecul sa actioneze timp de 1-2 minute, apoi clateste si spala din nou doar cu sampon. Ar trebui sa se vada efectul acestui tratament imediat.

4. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu eficient pentru cojile pe scalp, care se gaseste in orice bucatarie. Uita de tratamentele scumpe din farmacii si incearca acest ingredient folosit de obicei in preparate culinare. Umezeste-ti parul si apoi ia un pumn de bicarbonat de sodiu si maseaza scalpul cu el. Sari peste samponare si clateste parul. Efectul bicarbonatului de sodiu este acela de a reduce actiunea ciupercilor care pot cauza un exces de matreata. La inceput, s-ar putea ca parul tau sa para mai uscat, insa, dupa cateva saptamani, scalpul tau va incepe sa produca uleiuri naturale, ceea ce rezulta in par mai matasos si fara matreata.

3. Uleiuri

Exista mai multe uleiuri pe care le poti folosi pentru a inaltura problema cojilor din par. Unul dintre cele mai eficiente este cel de cocos, care nu numai ca elimina matreata, dar miroase si foarte frumos. Inainte de a te spala pe cap, maseaza scalpul cu 3-5 linguri de ulei de cocos si stai cam o ora pentru ca acesta sa isi faca efectul. Apoi, samponeaza normal si clateste bine. Exista, de asemenea, sampoane care contin ulei de cocos.

Un alt remediu naturist pentru matreata se gaseste tot in bucataria ta. Este vorba este uleiul de masline, ale carui grasimi sanatoase hranesc pielea si o fac mai sanatoasa. Aplica o masca din acest ulei seara, inainte de culcare, acoperind capul cu o boneta pentru dus. A doua zi dimineata, spala parul cu sampon si vei observa imediat o modificare in textura si o cantitate mult mai mica de matreata.

Uleiul cel mai popular pentru eliminarea inesteticelor coji de pe scalp este cel de arbore de ceai. Un studiu a aratat ca sampoanele cu un continut de doar 5% de astfel de ulei amelioreaza cu mult problemele cauzate de un scalp uscat. Adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in samponul preferat, la fiecare spalare, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

2. Usturoi cu miere

Usturoiul este un aliment cu atatea beneficii, incat nu ne mira ca poate fi folosit inclusiv in numeroase tratamente cosmetice. In cazul matretii, proprietatile antifungice ale acestuia fac adevarate minuni si inlatura bacteriile care usuca in exces scalpul. Zdrobeste cativa catei de usturoi si maseaza capul cu acesta. Pentru a inlatura mirosul neplacut si persistent, amesteca usuroiul cu miere si foloseste aceasta combinatie inainte de o baie obisnuita.

1. Otetul de mere

Otetul de mere este un remediu recunoscut pentru cojitele care apar in par, el fiind recomandat de numerosi medici (chiar si de indragitul doctor Oz). Aciditatea otetului schimba pH-ul pielii de pe cap si, astfel, inlatura orice problema dermatologica care ar putea conduce la matreata. Amesteca jumatate de pahar cu otet de mere cu jumatate de pahar cu apa, pune totul intr-o sticla cu pulverizator si aplica pe scalp. Impatureste un prosop pe cap si lasa otetul sa actioneze timp de 15 minute sau mai mult (pana intr-o ora), apoi spala-te pe cap ca de obicei. Daca aplici acest truc de doua ori pe saptamana, problemele tale cu matreata vor fi de domeniul trecutului.

Nu exista om care sa nu aiba probleme din cauza matretii, macar o data in viata. A scapa de cojile de pe scalp nu este insa o misiune imposibila, ci doar necesita un strop suplimentar de atentie si de hidratare.

divahair.ro