Sucul de patrunjel detoxifiaza organismul, te ajuta sa slabesti si este cel mai mare dusman al celulitei. Beti cate un pahar din acest suc in fiecare zi, timp de trei saptamani, iar grasimile din organism vor fi arse mult mai rapid. Mai mult, chiar si hepatita poate fi combatuta daca veti bea zilnic un pahar de suc de patrunjel.

Sucul de pătrunjel s-a dovedit eficace și pentru o serie de boli ale sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic. Vizibilitate redusă, probleme ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie (în toate etapele sale) sau oboseala ochilor, toate acestea pot fi cu succes tratate cu combinația dintre suc de morcov, pătrunjel, țelină și cicoare.

 

Este important ca sucul de pătrunjel să nu se bea singur, deoarece aceasta poate provoca tulburări la nivelul sistemului nervos. Prin urmare, acesta trebuie să fie combinat cu alte legume. împreună cu suc de sfeclă, de morcovi sau de castraveți, sucul de pătrunjelul amelioreazp problemele de menstruație.

Pentru a se prepara suc de patrunjel se pun frunzele in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se preseaza compozitia pana devine o pasta ce se poate bea ca atare sau filtrata. Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de masa principala.

Cura cu suc de patrunjel dureaza doua saptamani.
Pentru combaterea menstrelor dureroase si pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu cateva zile inainte de menstruatie cate 100 ml suc de frunze pe zi in doza unica.

 

Sucul de patrunjel este fextrem puternic si din acest motiv el se consuma in cantitati mici (cantitatile mari pot produce tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume.
Amestecand sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte. Dimineata se spala cu apa calda. Este o cura contraindicata femeilor insarcinate

Este indicat sa bem suc de patrunjel in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.

frunza-verde.ro