Liderul UKIP, Nigel Farage, a declarat la BBC că ar prefera ca în Marea Britanie să vină imigranți din India și Australia, vechiul Commonwealth, în loc de est-europeni.

Farage  preferă imigranții din țări care au culturi asemănătoare celei britanice. “Trebuie să mărturisesc că am o anumită preferință. Cred că, în mod natural, oamenii din India și Australia pot mai degrabă să vorbească engleza, să înțeleagă legislația și să aibă o legătură cu această țară, față de persoane din țări care nu și-au revenit deplin după ce au stat după Cortina de Fier”, a declarat el, cu referire evidentă la Europa de Est.

Farage afirma în trecut că este singurul lider de partid cu o politică nediscriminatorie privind imigrația, în condițiile în care UKIP nu ar prefera imigranții din Uniunea Europeană în fața celor din alte ţări, scrie The Guardian.

Vreau să avem o politică a imigrației nediscriminatorie, pentru că în prezent discriminăm în favoarea persoanelor din Polonia, România sau Bulgaria, indiferent cine sunt ei, şi discriminăm împotriva celor din Noua Zeelandă, India, Canada”, a declarat el în 2014.

Liderul UKIP a sugerat că partidul său a folosit adesea o retorică dură la adresa imigrației pentru a ieși în evidență. Întrebat despre dorința sa de a împiedica sosirea în Marea Britanie a unor imigranți bolnavi de HIV sau care au cazier judiciar, el a afirmat că un astfel de limbaj este necesar uneori pentru “a trezi oamenii”.

De curând, el a spus că ar trebui să li se interzică accesul în școli copiilor cetățenilor din Uniunea Europeană, iar bolnavii de SIDA ar trebui să fie opriți la graniță.

ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *