Agricultura din zilele noastre s-a transformat atât de mult încât fermieii secolului XX nu ar recunoaşte acest domeniu. Acum 100 de ani, fermierii din America au trecut de la forţa animalelor la utilaje agricole motorizate. Iar de 20 de ani sistemul GPS, senzorii electronici şi alte noi instrument au început să-şi facă loc în activităţile agricultorilor.

Sistemul GPS este un instrument util pentru agricultori, deoarece oferă informaţii destul de rapid despre poziţionarea oricărui utilaj. Aşadar, dotarea utilajelor agricole cu astfel de sisteme sunt de mare ajutor fermierilor. Aceştia pot controla de la distanţă utilajele în cauză.

Pentru a fi cât mai precis, un fermier are nevoie de trei lucruri: informaţii în ceea ce priveşte fertilitatea solului, simulările computerizate ce iau în calcul fertilitatea solului şi randamentul culturii, şi abilitatea de a înţelege şi a lua decizii pe baza informaţiilor deţinute, scrie theconversation.com.

În cele din urmă, fermierul trebuie să aibă resursele necesare pentru a automatiza cât mai mult activităţile sale. Orientarea automată, printr-un sistem GPS, poate ajuta un tractor să fie mult mai precis şi să obţină rezultatele mult mai bune fără a avea un şofer. Conducerea unui autovehivul prin intermediul unui GPS nu a fost dusă mai departe şi pentru maşinile mici din motive de siguranţa.

În agricultură, au început să fie folosiţi roboţii pentru plantaţiile mici. De exemplu: pentru vii, fructe şi legume. Maşinile autonome pot înlocui oamenii, care trebuie să îndeplinească sarcini plictisitoare precum : recoltarea legumelor.

High-throughput plant phenotyping (HTPP) este o tehnologie de îmbunătăţire a preciziei în agricultură prin intersectarea geneticii şi a senzorilor cu automatizarea. Această metodă este folosită pentru a dezvolta noi soiuri sau „linii” de cultură, mult mai rezistente la secetă şi la tolerenţa la dăunători.

capital.ro