Carabinierii spun că are orele numărate asasinul muncitorului agricol român găsit cu capul sfărâmat în apropierea serelor de pe câmpurile dintre Vittoria şi Scoglitti, în provincia Ragusa. Victima este românul de 38 de ani Nicolae Răducanu, de toţi chemat Nicu.

Macabra descoperire a fost făcută duminică 26 aprilie dimineaţa, în jurul orei 7.30 pe drumul provincial Scoglitti-Gela, în dreptul localităţii Costa Esperia. Alarma a fost lansată de un rezident, care imediat a telefonat la 113.

Bărbatul era întins pe marginea străzii într-o baltă de sânge. Cineva pur şi simplu l-a ucis în bătaie, spărgându-i capul cu un corp contondent, foarte probabil o bâtă sau o rangă. Imediat au intervenit patrulele poliţiei care au acoperit corpul cu un cearceaf, inspectând zona în căutarea unor indicii utile privind omorul, la care nu ar fi asistat niciun martor.

Victima, după cum am precizat, nu a avut niciodată nimic de-a face cu justiţia, fiind străină mediilor infracţionale. Era cunoscută drept un om blând şi liniştit care îşi împărţea zilele între munca în sere şi familie.

Toate pistele sunt avute pe moment în vedere de anchetatorii care nu neglijează nicio ipoteză, începând de la o posibilă reglare de conturi între imigranţi pentru motive necunoscute, poate pasionale.

Partenera victimei, româncă de 53 de ani, ar fi declarat că ar fi fost molestată de un grup de imigranţi, poate tunisieni, în noaptea precedentă, după o seară destul de agitată petrecută în una dintre discotecile în care se întâlnesc străinii din zonă la final de săptămână.

Se pare că românul a fost implicat într-o încăierare în local, izbucnită din cauza unor cuvinte în plus, poate o remarcă nelalocul ei adresată soţiei de persoane bete.

Apoi tentativa de viol pe care femeia l-ar fi suferit sub ochii partenerului imobilizat.

Nu este exclus ca bărbatul să fi încercat să se răzbune, fiind însă suprins de agresorii săi care i-au sfărâmat capul.

 

nicu-raducanAnchetatorii, care lucrează pe baza confuzei povestiri a femeii şi a interogărilor amicilor cuplului de români şi a persoanelor prezente sâmbătă seara în local, ar avea deja în mână toate informaţiile.

Fratele victimei, Marius Răducanu, a publicat pe Facebook un apel către toți cei care pot ajuta familia:

”El este fratele meu care a fost omorat in Sicilia sambata noaptea trec printr-o perioada foarte grea fac apel la toti romani care vor sa ma ajute k sal aduc akasa sa fie inmormantat crestineste.

gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *