Mii de oameni au ieșit la protest în Piața Marii Adunări Naționale din capitala Republicii Moldova. Protestul de la Chișinău este pașnic. Prin aclamații poporul a declarat că își retrage votul din 30 noiembrie. De asemenea, organizatorii au menționat că protestele vor continua. Până acum au vorbit mai mulți lideri de opinie și oameni de cultură, printre care Vladimir Beșleagă, Ștefan Petrache și Angela Aramă, o parte dintre aceștia sunt membri declarați ai Platformei civice pentru Dreptate și Adevăr.

Potrivit organizatorilor, la protest s-au adunat peste 40 de mii de persoane din toată țara. Aceștia continuă să vină.

Oamenii scandează: „Demitere Guvernul” și „Unire Cetățeni”.

Ordinea publică este menținută de zeci de polițiști.

Protestul a început la ora 13:00. La eveniment şi-au anunţat prezenţa mai multe personalităţi, oameni de cultură, dar și reprezentanţi ai societăţii civile.

Pe rețelele de socializare, cetățeni din Republica Moldova aflați în Franța sau Italia au postat fotografii și mesaje de susținere cu conaționalii lor din Chișinău. Presa de dincolo de Prut transmite că zeci de protestatari s-au adunat în Paris, lângă Turnul Eiffel, loc de unde au transmis:„Vrem Europa acasă!”

De asemenea, în Vicenza – Italia, un grup de cetățeni moldoveni protestează cerând demisia funcționarilor corupți și incomepetenți din țara lor.

evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *