Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la predarea mandatului către Sevil Shhaideh, că principalul său regret este că proiectul regionalizării nu a fost pus în practică.

“Unul din marile mele regrete reprezintă faptul că, brusc, a dispărut în USL dorința reală de a se modifica Constituția, care (…) să ne creeze posibilitatea ca, în Constituție, să apară denumirea de regiune, să putem pune în practică regionalizarea.(…) Era și este necesară în continuare regionalizarea pentru România pentru că declanșează foarte multe energii, care acum sunt potențiale, dar nu sunt folosite. (…) Ăsta este principalul meu regret”, a afirmat Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării, într-o conferință de presă prilejuită de predarea-primirea mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Fostul ministru a precizat că ținta majoră, la preluarea mandatului, a fost realizarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, iar acest obiectiv a fost atins.

O altă țintă a fost, potrivit lui Dragnea, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

“Nivelul de absorbție era foarte scăzut și era îngrijorător. Față de 110 milioane de euro pe an, am reușit împreună cu toată echipa să ajungem la 2 miliarde de euro numai pe Programul Operațional Regional, într-un an și opt luni de zile”, a spus Dragnea, menționând că, pe mandatul său de ministru, s-au realizat de asemenea “un program coerent de investiții publice și o prioritizare a investițiilor”.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *