Manifestare de clasă pe  22 mai, la Academia Română din Roma. Profesorul, creatorul și artistul Liliana Țuroiu a adus, pentru prima oară în Capitala Italiei, „Zestrea” românească. O reinterpretare a tradiției românești populare într-o formă cu totul originală, după studii intense, inspirație și multă, multă muncă.

O sală plină de români și italieni a participat la acest inedit vernisaj, realizat la invitația Academiei Române din Roma. Au fost prezenți directorul instituției, profesorul Mihai Bărbulescu, directorul de programeDaniela Crăsnaru care a adresat frumaose cuvinte realizatorilor acestei colecții, ambasadorul României la Roma, ES Dana Manuela Constantinescu, oaspeți italieni și români, studenți.

Artista Liliana Țuroiu a fost însoțită de o altă persoană de excepție, Lia Doru Trandafir, custodele castelului Bran, o româncă prin excelență care a înțeles și sprijinit inițiativa „Zestrea”, întreaga colecție de fotografii din albumul cu același nume fiind realizată în acest unic și autentic ambient: Castelul Bran. Realizată cu suflet, cu pasiune, colecția a devenit atât de râvnită încât „este aceasta cea care o duce pe Liliana Țuroiu peste hotare, și nu invers”. ”Niciodată nu mi-am promovat colecțiile mai mult decât au făcut-o clienții mei” spune Liliana Țuroiu, fericită de rezulatul unei munci de peste 20 de ani. „Datorez foarte mult succesul a cea  ce fac recomandărilor și notorietății clienților mei”.

Toate lucrările expuse sunt o colecție inspirată din costumul tradițional românesc de la Argeș și de la Sibiu.

Expoziția va fi prezentă zilel viitoare și la Milano, Viena, Paris, Bari, Belgrad etc.

emigrantul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *