A venit căldura, iar el stătea cu prelata de pe balcon ridicată. Copertina balconului rămânea deschisă din cauza unui defect.

Bărbatul, un român de 44 de ani, a luat o scară cu înălţimea de puţin peste un metru şi a sprijinit-o pe balustrada balconului, pentru a urca să deblocheze copertina. Acel simplu gest s-a transformat într-o tragedie.

Accidentul s-a produs duminică 10 mai, la Cinisello Balsamo (Milano) într-o clădire de locuinţe de pe via Casati 6, unde victima trăia împreună cu familia.

Bărbatul a urcat pe scară şi a încercat să deblocheze copertina, dar într-un moment de neatenţie şi-a pierdut echilibrul căzând în gol de la balconul de la etajul cinci.

Un salt de aproape 20 de metri care nu i-a lăsat cale de scăpare. A căzut într-o zonă verde de la parter suferind leziuni deosebit de grave.

Când i-au acordat ajutor locatarii clădirii încă era în viaţă şi imediat a fost dată alarma la numerele de urgenţă. Ambulanţa l-a dus la Serviciul de Urgenţă de la Spitalul Niguarda din Milano. Pe timpul cursei către spital bărbatul a decedat.

Nu există dubii privind natura accidentală a tragediei. Carabinierii din Cinisello Balsamo, interveniţi în câteva minute la clădirea de locuinţe, care se află în spatele cazarmei, au putut să verifice condiţiile în care a avut loc accidentul: bărbatul sprijinise scara de balcon, lângă balustradă, şi avea o cutie cu unelte lângă.

În casă, ocupaţi cu alte treburi, erau soţia şi fiul de 22 de ani, care nu şi-au dat seama de nimic.

gazeta