Președintele Klaus Iohannis, însoțit de prima doamnă Carmen Iohannis, este în Spania, la invitația la invitația Regelui Felipe al VI-lea.

 Consilierul președintelui Klaus Iohannis, Andrei Muraru, a scris, pe pagina sa de Facebook, despre culisele vizitei președintelui și ale dineului oferit de suveranii spanioli.

“Ieri, la Palatul Zarzuela, la dejunul oferit de Suveranii spanioli cu ocazia vizitei Președintelui Klaus Iohannis, a fost una dintre acele întâlniri speciale, greu de uitat. Președintele Iohannis și Prima Doamnă au făcut o impresie foarte, foarte bună. Nu a fost vorba nicidecum despre complezență și conformism. Din gestică, din naturalețea dialogului, din calitatea anagajamentului personal, am văzut clar că Majestățile Lor au acordat o atenție deosebită Președintelui și soției sale. Sobrietatea, seriozitatea și discreția, viața privată trăită în tăcere sunt trăsături pe care le găsești aproape intacte la ambele familii. Și simțul umorului e la locul lui, la fel și apropierea sinceră de oameni, fără populisme ieftine. Meticulozitatea și alergia aproape instinctivă la corupție sunt atitudini pe care le găsesc de asemenea neștirbite atât la Suveranul spaniol, cât și la Președintele Iohannis. La curtea spaniolă nu am văzut fast și pompă inutile, ci multă decență, cumpătare, tradiție și mult bun gust. Sunt convins că aprecierile au fost la superlativ, așa cum arată și articolele elogioase din presa spaniolă”, scrie Andrei Muraru.

Consilierul președintelui continuă: “I-am spus Majestății Sale că îl apreciez foarte mult și că am un respect deosebit pentru modul aproape legendar în care tatăl său, Juan Carlos I, a condus Regatul Spaniei pe care democrației și prosperității europene. E rândul fiului să ducă mai departe aceste împliniri, dar încrederea publică și primele decizii arată că Regele Felipe al VI-lea nu este cu nimic mai prejos. Sondaje recente dovedesc în cifre greu de estimat acum câțiva ani încrederea de care se bucură monarhia spaniolă și tânărul (47 de ani) său monarh”.

sursa: http://www.dcnews.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *