O mai veche solicitare a mediului de afaceri din România va fi în sfârșit oficializat, ștampila urmând să fie desființată. 

 Potrivit unui proiect legislativ, publicat de Ministerul de Finanțe, facturile și celelalte documente oficiale nu vor mai fi însoțite de ștampila unității emitente, relatează hotnews.ro.

Este vorba despre Ordonanţa privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative.

“S-a reglementat eliminarea obligativității aplicării ștampilei atât a declarațiilor, cererilor și altor documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat așa cum sunt definite în Codul Civil, precum și de către entitățile fără personalitate juridică la instituții sau autorități publice, cât și a documentelor sau altor înscrisuri emise de aceste entități sau persoane.

În schimb, regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent”, se arată în nota de fundamentare a Ordonanței propuse spre aprobare.

Eliminarea ștampilei a fost una dintre mai multe solicitări transmise guvernului de mediul de afaceri din România. Între măsurile dorite de oamenii de afaceri de la Guvern figurau și:

– deschiderea unei firme cu 1 euro;

– posibilitatea de a deschide o firmă în 10 minute;

– rezervarea numelui firmei online;

– impozite unificate;

– praguri pentru controlae.

sursa: http://www.dcnews.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *