Steaua a învins,  în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa slovacă AS Trencin, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Stanciu ’63 şi Hamroun ’70.

După o perioadă de tatonare, prima ocazie a aparținut gazdelor, dar șutul lui Bero (31) a ocolit poarta Stelei.

Steaua a avut un forcing de câteva minute la poarta echipei gazdă, însă golul lui Varela a fost anulat pentru o poziție de ofsaid (33), iar francezul Tade, titularizat la o zi după transferul său la Steaua, a ratat deschidereaz scorului (35). Steliștii au cerut penalty un minut mai târziu, la șutul lui Chipciu, blocat de Rundic.

AS Trencin a dominat finalul primei reprize, ratând două mari ocazii de gol, prin Van Kessel (39), al cărui șut a fost respins de pe linia porții de către Guilherme, și prin Bero (39), portarul Cojocaru respingând de la colțul scurt șutul său.

Intrarea franco-algerianului Jugurtha Hamroun a avut un impact decisiv asupra desfășurării jocului și a soartei partidei. Fostul jucător al Oțelului a scos o lovitură liberă în partea stângă a atacului Stelei, iar Stanciu l-a surprins pe portarul Semrinec cu un șut la colțul scurt (63) și a deschis scorul.

După ce Wesley (66) a trimis un șut periculos, reținut de Cojocaru, Steaua a tranșat disputa, Jugurtha Hamroun marcând simplu din centrarea lui Adi Popa (70).

Tade a fost și el aproape de gol (72), la centrarea aceluiași Popa.

S Trencin: Semrinec – Cogley, Ramon, Rundic, Madu – Ibrahim (Koolwijk ’79), Lobotka, Bero – Guba (Wesley ’59), Jairo, Van Kessel. Antrenor: Martin Sevela.

Steaua: Cojocaru – Papp, Tamaş, Varela, Guilherme – Muniru, Breeveld (Tahar ’81) – A. Popa, N. Stanciu, Chipciu (Hamroun ’59) – Tade (Tudorie ’87). Director sportiv: Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: Madu ’51, Wesley ’63, Ibrahim ’75 / Tamaş ’63, Hamroun ’64, Breeveld ’75

Partida retur va avea loc în 22 iulie, la Bucureşti.

sursa: http://www.dcnews.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *