Eleva violată de şapte indivizi la Vaslui a fost ameninţată cu moartea de unul dintre prietenii violatorilor. Incidentul s-ar fi petrecut în curtea şcolii, în timp ce eleva se întorcea de la meditaţiile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Avocata elevei a depus o plângere la poliţia locală.

Coşmarul fetei violate de cei 7 tineri din Vaslui până când a leşinat pare fără sfârşit. Unul dintre prietenii violatorilor a ameninţat că o loveşte cu maşina, chiar în curtea şcolii, când se întorcea de la meditaţii. Avocata fetei a depus o plângere la poliţie, anunţă România TV.

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe cei şapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

De asemenea, cei şapte tineri au primit interdicţia de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice şi în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice şi de a deţine, folosi sau purta arme. Aceştia sunt obligaţi, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinţii acesteia şi cu martorii din dosar.

În 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor şapte tineri.

Avocaţii a trei dintre cei şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, acuzaţi că ar fi violat o fată de 18 ani, din Vaslui, au depus o cerere la Curtea de Apel Iaşi, invocând presiunea mediatică asupra procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui şi asupra magistraţilor Judecătoriei Vaslu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *