Referitor la materialele de presă conform cărora “ANAF intenționează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate și să-i oblige pe aceștia să plătească retroactiv orice contribuție socială pe care aceștia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă.”, ANAF anunță ca această informație este nereală.

În fapt este vorba despre o modificare care vizează transmiterea de către entitățile DIN ROMÂNIA care au DEJA obligația transmiterii de informatii către Oficiul National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificările ulterioare, ȘI CĂTRE ANAF.

Această măsură adoptată de către Parlamentul României va avea ca obiectiv principal combaterea marii evaziuni fiscale, urmărind pe de o parte identificarea societăților de tip “fantoma”, conform datelor din bazele de date proprii ale ANAF coroborate cu datele din tranzacțiile bancare, iar pe de alta parte luarea măsurilor legale în timp real de către structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii la bugetul de stat.

Avem speranța că măsurile adoptate vor contribui la creșterea eficienței acțiunilor ANAF și crearea unui cadrul concurențial real pentru toți contribuabilii onești și cinstiți din România.

curentul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *