Casa Regală susţine că Regele Mihai a decis să-l excludă pe nepotul său, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron, pe 1 august, în cadrul unei întâlniri la reşedinta din Elveţia la care au participat membrii Consiliului Regal Ioan Luca Vlad, Mihnea Constantinescu, principele Radu Duda. Fotografiile postate pe site-ul romaniaregala.ro arată altceva.

Familia Regală a publicat pe site-ul romaniaregala.ro mai multe fotografii de la şedinta din 1 august 2015 a Consiliului Regal, în cadrul căreia Regele Mihai a decis să-i retraga nepotului Nicolae titlul de “Principe al României” şi să-l excludă din Linia de Succesiune la Coroana României. De la decizie a lipsit chiar Principele Nicolae, punctează jurnaliştii hotnews.ro.

Fotografiile îl înfăţişeaza pe Regele Mihai, alături de Principele Radu, de consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad şi de Mihnea Constantinescu – ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică, fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman, fost consilier al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, mai scrie sursa citată.

Imaginile sunt însoţite de următorul mesaj: ” În zilele de 29 iulie – 3 august, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat pe Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana, în Elveția. Majestățile Lor petrec întreaga vară la reședința elvețiană, urmând să decidă asupra programului de călătorii din a doua jumătate a anului. În luna septembrie, Regina Ana va aniversa vârsta de 92 de ani, iar la 25 octombrie, Regele Mihai va împlini 94 de ani.”

 

Consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad a afirmat că fotografiile au fost realizate în momentul când decizia a fost luată, adică pe 1 august.

“Sunt pozele cu Majestatea Sa stând pe scaun în capul mesei, atunci a fost momentul cand decizia a fost luata. Fotografia aceea este chiar din 1 august”
, a declarat consilierul Casei Regale.

Cu toate acestea, potrivit datelor de tip EXIF conţinute în proprietăţile fişierelor jpeg, fotografiile de la şedinţa Consiliului Regal au fost realizate pe 31 iulie, în timp ce celelalte fotografii din set – care îi înfăţişează pe Regele Mihai, Principele Radu, Principesa Margareta şi Mihnea Constantinescu la masă într-un restaurant – au fost realizate pe 1 august.Pozele au fost realizate cu Iphone6.

Întrebat de jurnaliştii hotnews.ro cine a făcut această propunere, consilierul regal a declarat că “această decizie a fost luată pe 1 august la acea întâlnire, dar ideea era demult în inima Regelui, atunci şi-a exprimat-o”.

Consilierul Casei Regale a explicat şi că această decizie a fost luată în lipsa Principelui Nicolae, deoarece acesta era plecat din ţară, într-o călătorie deja programată. Totodată, întrebat de prezenţa lui Mihnea Constantinescu la discuţii, Ioan Luca Vlad a declarat că acesta este membru al Consiliului Regal, din momentul 2008 sau 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *