S-au împlinit 3 ani de la referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Pentru fraudarea alegerilor, Liviu Dragnea a plătit, a fost condamnat la un an cu suspendare pentru că a instigat oamenii să iasă la vot. Mi se pare firesc. Doar în România traiește.
Mă întreb oare câți ani o să mai treacă până când cineva o să plătească pentru alegerile din toamna anului trecut? Crede cineva că diaspora uită că în loc să poată să voteze și să își aleagă în mod civilizat aleșii, au luat bătaie și au fost împrăștiați cu lacrimogene?
Nu, normal că nu. Și singurul vinovat, cel care trebuie să plătească este Titus Corlățeanu (foto)
În calitatea lui de Ministru al Afacerilor Externe, a fost informat și i s-a solicitat să mărească numărul secțiilor de votare, a fost informat de creșterea numărului de români care au emigrat și, normal, se impunea o astfel de decizie.
Interesele cui și pe cine a ținut în brațe, sau pe cine a trădat în stilul propriu și caracteristic, Corlățeanu e dator față de românii din diaspora. Nu doar pentru alegeri, el este direct răspunzător și pentru faptul că în toată lumea, consulatele României arată cum arată și sunt conduse de cei care i-au dat dreptul. Altfel nu puteai să fii consul sau diplomat în timpul cât acest individ a fost ministru. Involuntar trebuie să reamintesc și cea mai jenantă gafă făcută de Corlățeanu în timp ce era ministru și a susținut o conferință plină cu citate din Biblie, după care a declarat că femeia ar trebui să fie proprietatea bărbatului și întrebuințată cum trebuie.“Este inadmisibil ca un înalt funcționar de stat, ca un ministru ce a jurat să respecte Constituția și să apere libertățile fundamentale ale cetățenilor țării să pună sub semnul întrebării politica de nediscriminare. Este inadmisibil ca un membru al Guvernului să vorbească despre ‘întrebuințarea firească a femeii’, de parcă ar discuta de niște obiecte aflate în proprietatea bărbaților. Un astfel de om trebuie să plece!” a declarat Toma Pătrașcu, vicepreședinte ASUR în momentul în care îi cerea demisia acestuia.
Oricum, timpul le va scoate toate la suprafață, se vor mai schimba poate un guvern, un președinte, un ministru și va ieși totul la iveală.
Revin la ideea mea, Titus Corlățean oare cât ar trebui să ia pentru că nu a lăsat românii să voteze în timp ce Dragnea a luat un an pentru că a trimis oamenii să voteze?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *