Alimentația haotică, stresul de peste zi și lipsa de mișcare se numără printre factorii care duc la apariția disconfortului abdominal. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt plantele și alimentele care te scapă de balonare!

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: prunele

Folosite la prepararea dulcețurilor și a prăjiturilor, prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma  uscate, simple sau sub formă de compot.

Prunele uscate sunt  și ele o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: bananele

Fiind ușor digerabilă și laxativă, banana este fructul cel mai indicat în caz de indigestie. Ele ajută prin neutralizarea supraacidităţii provocate de sucurile gastrice şi contribuie la reducerea iritaţiei cauzate de ulcerul gastric prin acoperirea mucoasei stomacului. Pectina, o fibră solubilă care se regaseşte în banane este un aliat important al digestiei.

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: cerealele cu ovăz

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îți oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: nucșoara

Mirodenia este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie. Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta și la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie.

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: semințe de fenicul

Feniculul este folosit drept remediu natural în tratarea problemelor digestive încă de pe vremea dacilor. În caz de balonare, este indicată infuzia obținută din semințele plantei. Peste o lingură de semințe, torni o cană de apă fierbinte și lași la infuzat 10 minute. Bei cu un sfert de oră înainte de mesele principale, timp de 14 zile.

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: semințele de mărar

Un leac eficient împootriva gazelor la stomac sunt și semințele de mărar. Peste 2 lingurițe de semințe torni 200 de ml de apă fierbinte. Lași 10 minute la infuzat. Bei câte o jumătate de cană, de patru ori pe zi, până când scapi de problemă

Plantele și alimentele care te scapă de balonare: pulberea de salvie

Romanii  considerau salvia o plantă sacră, cu nenumărate proprietăți tămăduitoare. Printre efectele ei benefice asupra sănătății se numără și reducerea gazelor stomacale.

Cu un sfert de oră înainte de masă, dizolvi o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă și iei remediul.  Pulberea de salvie se găsește la magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează.

 

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *