Dacă nu găsești bob, înlocuiește-l cu mazăre sau cu spanac proaspăt. Este ideală pentru picnicuri.

Ingrediente

500g aluat de tartă
făină pentru presărat
170g de bob
170g de mazăre
12 frunze de busuioc, plus extra pentru presărat
300ml de smântână pentru gătit
140g de bacon afumat, tăiat cubulețe
4 ouă mari
100ml de lapte
50g de parmezan, ras

Mod de preparare

  • 1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se întinde aluatul de tartă pe o suprafață presărată cu făină, până acoperă o formă cu diamentrul de 28cm. Se așază aluatul în formă și se presează ușor, lăsându-l să atârne puțin peste marginile formei. Se coace în orb 25 de minute. Se îndepărtează boabele și hârtia de copt, apoi se mai lasă cinci minute.
  • 2. În timp ce se coace aluatul, se fierb bobul și mazărea timp de cinci minute, până se înmoaie. Se scurg și se clătesc, apoi se adaugă într-un bol, împreună cu busuiocul, trei linguri de smântână și se asezonează bine. Se pasează cu ajutorul unui robot de bucătărie, până capătă o consistență omogenă (ca a unui piure). Se frige baconul într-o tigaie nonaderentă câteva minute, până devine auriu.
  • 3. Se amestecă smântâna rămasă cu ouăle, laptele și parmezanul, apoi se asezonează. Se răstoarnă piureul de mazăre peste aluatul de tartă precopt și se adaugă cubulețele de bacon. Apoi se toarnă deasupra, cu grijă, amestecul de ou. Se dă temperatura cuptorului la 180° C/gaz 4 și se coace tarta timp de 35 de minute, până se încheagă compoziția și devine rumenă. Se lasă să se răcească puțin și se taie aluatul în exces de pe marginile formei. Se servește tăiată în felii, presărată cu frunze de busuioc. Este ideală pentru picnic.
  • 4. V.N. per porție: 620 kilocalorii, 17g proteine, 46g grăsimi, 22g grăsimi saturate, 34g carbohidrați, 5g fibre, 3g zahăr, 1,4g sare

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *