Otrava care DISTRUGE oasele si dintii, dar pe care TOTI o consumăm – Citim adesea despre băuturile răcoritoare de tip „cola” și, în ciuda faptului că suntem conștienți de efectele nocive ale acestora, continuăm să le consumăm aproape zilnic.

Iată ce se întâmplă în corp de fiecare dată când consumăm o asemenea băutură carbogazoasă:

 În primele 10 minute În corp sunt introduse 10 lingurițe de zahăr (100% din cantitatea zilnică necesară). Corpul nu poate să simtă acest lucru, din cauza faptului că fosfații „maschează” gustul dulce.

Otrava care DISTRUGE oasele si dintii – După 20 de minute

Insulina este eliberată și nivelul glucozei crește imediat. În consecință, ficatul transformă totzahărul disponibil în grăsime.

Otrava care DISTRUGE oasele si dintii – După 40 de minute
În următoarele 40 de minute, corpul utilizează toată cantitatea disponibilă de cafeină. Receptorii adenozinici sunt blocați și ne simțim plini de energie.

Otrava care DISTRUGE oasele si dintii – După 45 de minute
După acest interval, băuturile tip Cola au un efect asemănător heroinei. Corpul descarcă mai multă dopamină, care are efect asupra centrului plăcerii din creier.

Otrava care DISTRUGE oasele si dintii – După 60 de minute
Efectele diuretice ale cafeinei încep să se facă simțite. Tot calciul, magneziul și zincul care ar fi trebuit să ajungă în oase sunt eliminate, asemenea sodiului, electroliților și apei.

Otrava care DISTRUGE oasele si dintii – Puțin după 60 de minute
Acesta este momentul în care veți experimenta o schimbare de stare, deoarece nivelul zahărului din sânge va scădea drastic. Toată apa din băutura carbogazoasă este eliminată, alături de mineralele esențiale pentru oase și dinți. Mai mult decât atât, consumul acestor răcoritoare crește riscul de diabet pe termen lung.

Sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *