5 trucuri pentru a scapa de sforait. Sforăitul reprezintă o sursă de tensiune în cuplu și, din păcate, o problemă de sănătate cât se poate de serioasă. Sforăitul nu este asociat doar cu somn întrerupt și slab calitativ, ci și cu un risc ridicat de atac cerebral.

Studiile au arătat că aproximativ 50% din populații lumii sforăie mai des sau mai rar. Vestea bună este că adoptarea unui stil de viață sănătos poate face ca această problemă să dispară.

5 TRUCURI PENTRU A SCAPA DE SFORAIT

Potrivit prevention.com, pentru a scăpa de acest obicei (deranjant în special pentru cei din jur) putem apela la următoarele cinci trucuri:

RENUNȚAȚI LA PAHARUL CU VIN SAU BERE ÎNAINTE DE CULCARE

Sforăitul poate fi agravat de consumul de alcool pentru că destinde mușchii și în consecință vă face să respirați mai greu și mai… zgomotos. Nu mai consumați băuturi alcoolice cu cel puțin două ore înainte de culcare.

5 TRUCURI PENTRU A SCAPA DE SFORAIT. DORMI PE O PARTE IN LOC SA DORMI PE SPATE

Dormi pe o parte mai degrabă decât pe spate. Cei care dorm pe spate sunt mai predispusi la sforăit .Prin urmare atunci cand dormi pe o parte se reduce sansa de a sforai.
Dormitul pe spate te poate face sa sforai deoarece barbia ,limba si orice tesut gras de la nivelul gâtului pot apăsa pe căile respiratorii, perturband fluxului de aer .

5 TRUCURI PENTRU A SCAPA DE SFORAIT. SCĂPAȚI DE CÂTEVA KILOGRAME

Obezitatea este una din cauzele sforăitului, persoanele supraponderale suferind diverse modificări anatomice ale căilor respiratorii. Slăbind și numai câteva kilograme, suprafața faringelui nu va mai fi la fel de redusă și problema se va ameliora.

5 TRUCURI PENTRU A SCAPA DE SFORAIT. FOLOSIȚI UN BANDAJ NAZAL SPECIAL

Căile nazale înfundate pot înrăutăți această problemă a sforăitului, pentru că sunteți forțat să respirați pe gură. Un asemenea bandaj aplicat pe nas vă va desfunda căile respiratorii.

5 TRUCURI PENTRU A SCAPA DE SFORAIT. CUMPĂRAȚI UN UMIDIFICATOR

Căldura uscată din încăpere poate fi o cauză a sforăitului. Un astfel de dispozitiv păstrează umiditatea în încăpere, implicit pe cea a căilor respiratorii

5 TRUCURI PENTRU A SCAPA DE SFORAIT. ÎNCEPEȚI SĂ CÂNTAȚI

Indiferent cât de ciudat ar suna, oamenii de știință de la Universitatea Exeter au realizat o cercetare și au ajuns la concluzia că subiecții care au cântat 20 de minute în fiecare zi timp de trei luni au scăpat de problema sforăitului. După câte se pare, cântatul are un impact pozitiv datorită faptului că întărește mușchii din căile respiratorii.

Sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *