Provincia mai acceptă dosare pe hârtie doar până pe 31 decembrie.

Ministerul Imigrării din Québec a făcut publice detaliile noii platforme online de imigrare a provinciei.

Începând cu luna ianuarie 2016, oricine va dori să obțină Certificatul de Selecție pentru Québec (CSQ) în cadrul programului muncitori calificați (travailleur qualifié) va trebui să utilizeze platforma online Mon projet Québec.

Noua platformă va fi activă începând cu data de 5 ianuarie, astfel ca cei interesați să își poată completa aplicația, dar dosarele vor fi acceptate doar începând cu 18 ianuarie.

Quebecul va accepta 2.800 de cereri pentru certificatul de selecție CSQ transmise exclusiv online în perioada 18 ianuarie – 31 martie, 2016.

Pot să depună dosarul înainte de 18 ianuarie cei care au o ofertă de muncă validată de Minister sau cei care sunt deja rezidenți temporari și sunt eligibili pentru a prezenta o cerere de CSQ.

Cum funcționează Mon projet Québec

Mon projet Québec este noua platforma online prin care pot fi trimise dosarele pentru obținerea CSQ – categoria muncitori calificați.

  • Candidații vor încărca online toate documentele necesare procesului de imigrare.
  • Dosarul poate fi modificat în termen de 90 de zile înainte de a fi trimis.
  • Candidații vor putea urmări online evoluția cererii de imigrare.
  • Ministerul poate cere alte documente considerate necesare.

Către un nou sistem de imigrare

Trecerea la sistemul electronic din 5 ianuarie este un nou pas către un nou sistem de imigrare similar celui federal. Ministerul Imigrării a prezentat recent în Adunarea Națională proiectul de lege care reformează sistemul de imigrare în provincie.

Dacă legea va fi adoptată în forma propusă, candidații interesați să imigreze în Quebec vor fi nevoiți să se înscrie într-o bază de date care va centraliza toate candidaturile. Guvernul va alege apoi din această bază de date candidații care vor fi invitați să participe la etapele ulterioare ale procesului de imigrare.

Sursa: stiridemontreal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *