Drama unui cetățean român originar din Fălticeni a impresionat Italia. Bărbatul de 59 de ani a fost găsit zăcând pe stradă în zona Fiumefreddo, Taormina. O ambulanță l-a transportat de urgență la spital, dar pe 22 octombrie a murit din cauza unui stop cardio-respirator, spun reprezentanții spitalului Sf. Vincent.

 

De două luni, Mihai zace într-o cameră frigorifică la morga spitalului și nimeni nu a venit să ridice corpul bărbatului. Departamentul de sănătate al spitalului “Sf. Vincent” și primarul din Taormina, Eligio Giardina, au scris Consulatului Român din Catania pentru a găsi o soluție în privința repatrierii cadavrului. Răspunsul oficialilor români este de-a dreptul revoltător!

 

Reprezentantul Consulatului român, Dr. Carmen Liliana Iacob, le-a răspuns italienilor într-o scrisoare oficială că nu dispun de fondurile materiale necesare repatrierii corpului bărbatului și că ”este de datoria autorităților din Taormina să prevadă fonduri pentru îngroparea bărbatului. Sora și mama românului decedat au o situație materială precară și nu pot repatria cadavrul. Rugăm Municipalitatea să se ocupe de înmormântarea cetățeanului român, pe teritoriul italian, în baza acordurilor bilaterale dintre țările noastre.”

 

Soarta românului nu este singulară, scriu jurnaliștii de la gazettajonica.it. Ca Mihai sunt mulți alți români care vin în Italia pentru o viață mai bună, pentru ei și familiile lor, dar sfârșesc tragic. Singurele amintiri legate de cei dragi care îl vor însoți pe Mihai pe pământul italian, sunt o pereche de ochelari, un album cu fotografii, un telefon mobil și un portofel cu 15 euro, pe care le avea asupra sa în momentul în care a fost găsit de autorități.

sursa: stiridiaspora.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *