Multi dintre romanii din diaspora si-ar dori sa se intoarca acasa, dar coruptia, mentalitatea si nivelul scazut de trai din tara reprezinta principalele bariere care ii impiedica sa faca acest lucru, reiese dintr-un studiu prezentat, marti, la Alba Iulia, in cadrul unei intalniri Re>patriot.

Potrivit studiului, motivul principal al emigrarii l-au constituit conditiile materiale, romanii fiind atrasi de nivelul ridicat de trai din tarile in care au migrat, dar dorul de acasa i-ar face sa se intoarca, a afirmat Felix Tataru, Fondator GMP Grup, care a prezentat cateva dintre concluziile unui studiu despre emigrantii romani comandat de Romanian Business Leaders (RBL) si realizat de Open-I Research.

 “Din cei pe care i-am cercetat pana acum, 70% vor sa se intoarca in tara. (…). Aproape 40% vor sa se intoarca pana in trei ani, 20% chiar anul acesta.

Coruptia este principala bariera pentru care nu s-ar intoarce in tara si pe locul doi este nivelul de trai scazut din Romania.

De ce totusi s-ar intoarce? Pentru a fi alaturi de cei dragi, pentru a-si petrece in tara anii de pensie si pentru ca au vazut ca in Romania nivelul de trai a inceput sa se imbunatateasca. (…). Foarte multi dintre ei spun ca ar investi in tara, in turism si in agricultura”, a mentionat Felix Tataru.

Acesta a adaugat ca aproape jumatate, respectiv 48%, cred ca situatia s-ar putea imbunatati in urmatorii ani in Romania.

sursa: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *