Gelli este cel mai controversat om de afaceri din Italia şi fost mare maestru al P2 (n.r. – Propaganda Due, cunoscută şi pentru legăturile cu mafia siciliană), o lojă masonică secretă în care au fost înscrişi cei mai influenţi oameni din Italia, printre care se regăsesc politicieni, şefi ai serviciilor secrete, jurnalişti, muzicieni, dar şi fostul premier Silvio Berlusconi.

Conform presei din Italia, cei doi s-au căsătorit în 2006, când afaceristul era în arest la domiciliu în vila lui de lângă Florenţa. Gabriela Vasile ar fi originară din comuna Lupşa, judeţul Alba şi avea avea 48 de ani când a devenit soţia milionarului.

Acum, se pare că va împărţi averea cu cei trei copii ai fostului soţ, care ar fi lăsat şi un testament în acest sens. Milionarul este cunoscut pentru faptul că şi-a ascuns mereu averea de statul italian. De altfel, el a şi fost arestat în Eleveţia, când voia să scoată zeci de milioane de dolari dintr-un cont. În anii 1980, la o percheziţie în casa sa, au fost găsite 179 de lingouri de aur, iar provenienţa acestora nu s-a aflat niciodată.

Dintre poveştile care circulă despre el, se crede că Licio Gelli a fost conte şi fascist, şi că a avut legături chiar cu Nicolae Ceauşescu, fostul dictator al României. Gelli  lângă Benito Mussolini, iar mai târziu s-a alăturat serviciilor secrete militare şi a devenit membru important al Partidului Fascist Italia.

Se crede că ascensiunea lui a început în anii 1960, când a intrat în posesia copiilor unor dosare compromiţătoare ce aveau legătură cu oameni influenţi din lumea politică, finaniciară şi militară din Italia. Astfel, Gelli a ajuns să conducă Italia din umbră.

sursa: evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *