Cotidianul New York Times a publicat saptamana aceasta un articol elogios la adresa balerinei Alina Cojocaru (foto) cu ocazia unei reprezentatii pe scena Rose Theater din New York.

Exista astazi o balerina mai larg apreciata decat Alina Cojocaru? Aceasta dansatoare de origine romana a fost instruita la Kiev, dar si-a desfasurat cea mai mare parte a carierei sale profesionale la Londra. Ea intruchipeaza fragilitatea si stralucirea lui Giselle, dar si farmecul care cucereste inimi al Aurorei (“Frumoasa Adormita”), cu o tehnica si stil care au pus in lumina multe alte roluri, scrie ziarul american.
Ca oaspete ocazional al Teatrului de Balet American (ABT), ea a aratat de multe ori calitati neegalate nici de mai stralucitoarea Natalia Osipova, nici de mai frumoasa Diana Vishneva, continua publicatia in articolul intitulat “Alina Cojocaru si Baletul Romanesc”.

De altfel, despre spectacolul de la New York, care a promovat artisti ai Operei Nationale Romane, alaturi de nume consacrate precum Tamara Rojo (fosta prim-balerina, in prezent director artistic la Baletul National Englez) si Ulyana Lopatkina (Baletul Mariinsky), New York Times scrie ca acesta a parut menit in primul rand sa-i faca pe newyorkezi atenti la baletul romanesc.

Semnatarul articolului aminteste ca, timp de 15 ani, Alina Cojocaru a fost artista reputata a Baletului Regal din Londra, iar din 2013 a dansat cu Baletul National Englez, iar logodnicul ei, Johan Kobborg – vedeta a Baletului Regal Danez a carui cariera l-a purtat, de asemenea, la Londra, cu Baletul Regal, de multe ori avand-o ca partenera pe Alina Cojocaru – este acum directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Nationale Bucuresti.

sursa: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *