Un preot ortodox roman care slujea la o biserica din Canada a fost condamnat marti la sapte luni de inchisoare, fiind acuzat ca a agresat sexual opt femei.

Preotul Ioan Pop, in varsta de 57 de ani, a primit totodata o pedeapsa de trei ani de interzicerea unor drepturi, scrie Toronto Sun.

“Relatia speciala a acestor victime cu biserica este stricata”, a spus judecatorul Peter Hryn, cand l-a condamnat pe preot.

“Aceste femei au suferit de anxietate, depresie, frica si paranoia”, a declarat judecatorul.

Preotul a amenintat o victima ca o va blestema, impreuna cu familia sa si “generatie dupa generatie”, daca va divulga avansurile sale sexuale. Femeia i-a cerut sfaturile in timp ce sotul sau de afla in coma, dupa un accident rutier, in 1999.

In luna mai, Pop a pledat vinovat pentru opt acuzatii de agresiune sexuala. Acesta a reunoscut ca si-a folosit postura pentru a saruta, mangaia si a face avansuri sexuale femeilor, intre 1999 si 2013. Victimele aveau varste cuprinse intre putin peste 20 de ani si aproximativ 35.

Agresiunile sexuale au avut loc in timp ce femeile participau la servicii religioase, precum spovedanii, nunti si inmormantari.

sursa: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *