Un român stabilit în Franţa ştia că va urma un masacru. O auzise chiar din gura prietenului său, Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au detonat în acea seară fatidică la Paris şi care a fost fratele celui mai căutat terorist al momentului. Între timp, s-a aflat că fraţii Abdeslam figurau pe o listă transmisă în octombrie de Belgia către Interpol şi Europol.

Aron îl cunoştea pe Brahim Abdeslam de jumătate de an, iar 3 luni au şi lucrat împreună. Potrivit presei belgiene, extremistul i s-a confesat românului cu luni bune înaintea masacrului şi i-a spus că într-o zi va ucide toţi infidelii. Bărbatul a oferit recent un interviu televiziunii belgiene RTL.

Îmi spunea: “Ţiganilor, la dracu’ cu românii!”. A continuat să-mi vorbească aşa câteva minute. Credeam că o să înceapă să plângă, apoi a venit la mine, m-a pupat şi mi-a spus că îi pare rău şi că nu ştie de ce mi-a vorbit aşa. L-am privit şi i-am spus: “Brahim, nu eşti tu! Nu eşti persoana pe care o cunoşteam!”. “Îmi pare rău”, mi-a spus, “Nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa. Nu sunt o persoană rea“, povesteşte Aron.

Românul nu-l credea în stare pe Ibrahim de vreun act atroce şi a fost şocat când i-a descoperit poza în ziar, a doua zi după atacuri. Aron îl ştia din vedere şi pe Salah Abdeslam, cel mai căutat om al momentului.

Poliţia nu e acum doar pe urmele teroristului, ci şi în căutarea a doi noi suspecţi, complici de-ai lui Abdeslam. Aceştia l-au însoţit pe Salah în Ungaria în septembrie, iar unul dintre ei ar fi închiriat o locuinţă în Belgia, folosită de terorişti. Între timp, Wall Street Journal scrie, citând surse din serviciile secrete, că Abdelhamid Abaud, creierul operaţiunilor teroriste de la Paris, avea legături cu jihadişti din Birmingham.

sursa: romaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *