Varza murata este sursa de sanatate. În sezonul rece, varza murată ocupă un loc de cinste la masă.

Pe lângă gustul de care parcă nu te mai saturi, are şi o mulţime de beneficii pentru sănătate.

CUM SE PUNE VARZA LA MURAT

Pentru a fi sigură că ai un rezultat de nota 10, alege verze de dimensiuni medii, curăţă-le de primele frunze, spală-le şi crestează-le sau scobeşte-le în dreptul cotorului. Înainte de a aşeza verzele, pune pe fundul butoiului nişte beţe de mărar uscat, iar printre acestea hrean, 2-3 foi de dafin, o mână de boabe de porumb şi câteva felii de gutuie pentru a-i oferi savoare şi a-i grăbi fermentarea.

După ce le-ai aşezat, pregăteşe saramura (la fiecare litru de apă la temperatura camerei se pune 1 lingură de sare grunjoasă) şi ai grijă ca aceasta să acopere varza (să depăşească nivelul verzei cu 5-10 cm). Deasupra se pune un grătar din lemn peste care se aşează o piatră de râu. Apoi, din 3 în trei zile, timp de 2 săptămâni, se pitroceşte pentru a nu deveni cleioasă şi pentru a nu capata un gust şi un miros neplăcut. Depoziteaz-o la temperatura camerei.

VARZA MURATA ESTE SURSA DE SANATATE

Varza murata este sursa de sanatate – Conţine fibre alementare, minerale, vitaminele A (protejează pielea şi mucoasele), B12 (protejează sistemul nervos şi te menţine tânără şi în formă ), C (cu efect antioxidant) şi E (efect antioxidant), zinc, potasiu, acid lactic (care contribuie la întărirea sistemului imunitar) are efect hepatoprotector şi luptă împotriva cancerului.

Varza murata este sursa de sanatate – Ajută la îmbunătăţirea digestiei şi detoxifiază intestinele datorită fibrelor şi mineralelor pe care le conţine. În plus, combate constipaţia. Prin procesul de fermentaţie se descarcă probiotice, compuşi esenţiali pentru flora colonului, deci pentru întreaga digestie.

Varza murata este sursa de sanatate – Anumiţi compuşi scad nivelul colesterolului rău, prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare şi a aterosclerozei.

Varza murata este sursa de sanatate – Efectele sale revitalizante şi remineralizante cresc rezistenţa organismului la infecţii.

Varza murata este sursa de sanatate – Are un conţinut scăzut în calorii şi, de aceea, este ideală în cura de slăbire.

Varza murata este sursa de sanatate – Dacă este consumată aproape zilnic, varza murată creşte apetitul sexual şi prelungeşte erecţia.

Varza murata este sursa de sanatate – Poate alunga febra (pune-o pe talpi şi acoper-o cu şosete timp de 25-30 de minute) şi durerile de cap (pune puţină varză într-un tifon şi aplic-o pe locul dureros).

 

sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *