Vești bune pentru cei care vor să își continue studiile în Marea Britanie. Începând cu anul viitor, studenții români care vor să înceapă un Master sau un MBA în Regatul Unit vor putea accesa împrumuturi guvernamentale.

Potrivit Business Review, începând cu anul universitar 2016-2017, studenții români care se află în ultimul an la universități din România și din alte țări UE vor putea să acceseze împrumuturi între 4.000 și 35.000 de lire sterline pe an pentru cursuri de masterat în Marea Britanie.

Până acum, împrumuturile acordate de statul britanic se opreau la studiile universitare.

Studenții eligibili trebuie să fi avut reședința într-un stat membru al Uniunii Europene în ultimii trei ani înainte de începerea programului și trebuie să aibă vârsta sub 60 de ani.

Programul include toate instituțiile certificate din Regatul Unit.

Împrumutul este rambursat imediat după finalizarea studiilor, dar numai în cazul în care absolvenții depășesc o anumită limită de venituri. Rata dobânzii ce corespunde creditului este calculat la rata anuală a inflației în Marea Britanie, plus trei la sută.

În Marea Britanie, venitul minim brut ce este luat în considerare este de 21.000 de lire sterline, iar rata lunară este calculat ca fiind 9% din valoarea ce depășește pragul minim.

Pentru România, pragul minim din venitul brut anual din care angajatul va începe restituirea împrumutului este 12.600 de lire sterline.

„În cazul în care absolventul se este angajat în România, el / ea va începe să ramburseze împrumutul numai după ce va avea un venit anual brut mai mare de 75.600 lei.

În cazul în care studenții au obținut împrumuturi și pentru studii universitare, cele două sume ce vor trebui rambursate vor fi comasate”, a declarat Ana Maria Papp, manager al Departamentului pentru Învățământ Superior, IntegralEdu România.

sursa: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *