În timpul masacrului de vineri seară de la Paris, au existat numeroşi eroi, care şi-au pus vieţile în pericol pentru a-i salva pe ceilalţi. Unul dintre aceştia este patronul de restaurant cu origini româneşti Nicolas Sfinţescu.

Sfinţescu deţine restaurantul L’Amarre, situat vis-a-vis de La Cosa Nostra, restaurantul în care un terorist a deschis focul, ucigând cel puţin cinci oameni.

Când Nicolas a auzit focurile de armă, a acţionat rapid, pentru a-şi proteja clienţii, care se aflau la câţiva metri distanţă de locul desfăşurării carnagiului, scrie BBC.

„Nu am vrut să văd oameni morţi”, a povestit românul pentru Newsbeat.

„Le-am zis să se ascundă sub mese şi în spatele barului”.

Clienţii de la L’Amarre s-au ascuns în locurile indicate de Sfinţescu şi au ascultat sunetele haosului de afară. „Am aşteptat zece minute, după care ne-am ridicat. Unii oameni au ieşit pentru a vedea ce se întâmplă. Eu nu am ieşit, nu am vrut să văd cadavre”, a povestit patronul.

Oricine s-a aventurat în afara localului său şi-a asumat un risc, deoarece nimeni nu ştia unde este atacatorul, a explicat Nicolas. El le-a spus clienţilor să revină înăuntru şi a tras obloanele metalice ale restaurantului L’Amarre.

Patronul a decis să-i mute pe toţi clienţii în apartamentul său, situat deasupra localului. Sus, Nicolas a găzduit 20 de persoane, pe care le-a servit generos cu mâncare şi sticle de vin.

„Eram înghesuiţi într-un coridor, am vorbit şi am fumat”, a mai spus patronul. În jurul orei locale 4.00, în dimineaţa zilei de sâmbătă, poliţia le-a transmis celor ascunşi în casa lui Nicolas că pot ieşi în siguranţă.

Nicolas a realizat de abia atunci magnitudinea tragediei care se petrecuse la câţiva metri distanţă de restaurantul său. Sângele victimelor încă mai era pe asfalt şi se puteau observa ferestrele ciuruite de gloanţe de la localul Casa Nostra.

„Înainte de producerea atacului, aveam mesele afară, dar nimeni nu a vrut să stea în frig, aşa că am intrat înăuntru. Am avut noroc, mult noroc”, a spus Nicolas.

sursa: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *