Gheorghe Nicolae Mărginean, zis „Ghiţă Buha”, care „cumpăra” odinioară maşini de cusut cu până la 485.000 de euro în cadrul grupului „Singer”, fusese condamnat la peste cinci ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională încă din 2013. Zilele trecute, a fost prins în Anglia.

Pe data de 9 decembrie, bărbatul de 42 de ani, din Alba Iulia, a fost transportat la Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei, după ce a fost preluat din Regatul Unit al Marii Britanii.

Pe numele lui Gheorghe Nicolae Mărginean, în octombrie 2013, Judecătoria Alba Iulia a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 5 ani și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și lovire sau alte violențe.

Bărbatul a făcut parte din gruparea “Singer”, alcătuită din 8 persoane.

Conform procurorilor, „membri grupării publicau anunţuri de mică publicitate în ziare de circulaţie naţională prin care susţineau că sunt reprezentanţii unor firme străine sau române şi sunt interesaţi de achiziţionarea de maşini de cusut vechi, oferind în schimb sume foarte mari de bani. Victimele sunau la numărul de telefon din anunţ şi erau convinse să depună diverse sume de bani în conturi indicate de inculpaţi, motivând că sunt necesare pentru diverse taxe sau pentru un certificat de autentificare“.

Unele victime erau convinse să depună de mai multe ori bani printr-un certificat de autentificare fals pe care îl primeau pe fax. Un astfel de anunţ suna în felul următor:

–––––––––––––

„Firmă austriacă colecţionez maşini de cusut de toate gamele. Plata la domiciliu. Oferim seriozitate. 305.000 Euro – 485.000 Euro.”

–––––––––––––

Banii depuşi de majoritatea victimelor erau între 100 de lei şi 1.000 de lei. Dar a existat şi o victimă care a „cotizat” cu 14.203 lei.

 

sursa: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *