Salata de cartofi cu sos de maioneza si marar din: cartofi, maioneza, lapte batut, mustar dijon, mustar, marar, sare, piper, telina, ceapa rosie, salata verde.
Ingrediente:
- 1.85 kg cartofi
- 1 cană maioneza
- 1/4 cană lapte bătut
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri muștar
- 1/2 ceasca tocat marar proaspat
- 3 lingurite sare
- 2 lingurite piper negru
- 1/2 cană de țelină tocata
- 1/2 cană ceapa rosie tocata
- salata verde, pentru servire
Mod de preparare:
Se spală cartofii. Nu trebuie sa-i curatati. Fierbeti aproximativ 20 de minute, apoi scurgeti. Pastrati deoparte aproximativ 15 minute.
Pregatiti sosul , combinati 1 cana de maioneza, 1/4 ceasca de lapte bătut, 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de muștar, 1/2 cani de marar proaspat tocat, 1 lingurita de sare, 1 linguriță de piper negru. Amestecati ingredientele împreună până se omogenizeaza.
Se taie cartofii in jumatati sau sferturi si transferati intr-un bol mare.
Se toarnă sosul peste cartofi.
Adauga 1/2 cana de telina tocata, 1/2 ceasca de ceapa rosie tocata, 2 lingurite de sare, 1 linguriță de piper. Amestecati bine.
Dati la frigider cateva ore. Serviti pe pat de salata verde.
sursa: restaurantedelux.ro