Ionuţ Gologan trece prin momente extrem de grele. Aflat în închisoare în Malaezia, unde aşteaptă să fie executat, tânărul de 23 de ani a făcut o boală pe sistem nervos.

Ionuţ Gologan, romanul condamnat în Malaezia la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri, trece prin momente extrem de grele. “Nu e uşor să nu fii acasă. Ştiţi ce înseamnă să ajungi să dormi cu ochii deschişi, pe jumătate conştient, de frică să nu vină cină şi să înfigă cuţitul în ţine? El aşa trăieşte acolo. Începe să îşi piardă orice speranţa că va trăi, îşi face mereu scenarii despre momentul în care va fi spânzurat. Plânge, se consumă. Se simte singur, nu are pe nimeni aproape. Toate aceste stări trebuiau să refuleze pe undeva, aşa că a făcut psoriasis. Bineînţeles, un aport important în declanşarea bolii l-a avut şi igienă precară de acolo. Din păcate, este greu că această boală să fie ţinută sub control. L-a văzut un medic, i-a dat nişte creme, dar nu prea dau randament”, a declarat un apropiat al lui Gologan, pentru cancan.ro.

Psoriazis este o boală cronică de piele, caracterizată prin apariţia unor plăci roşii, bine delimitate, ce conţin scuame şi sunt localizate pe diferite porţiuni ale corpului. Scuamele sunt groase, de culoare alb-sidefie, aderenţe la piele şi uşor detaşabile, sub formă unor lamele. Psoriazisul afectează cu precădere anumite zone ale corpului, printre care: scalpul, coatele, genunchii şi spatele. Mai rar, axilele, palmele şi tălpile. În 50% din cazuri, psoriazisul se poate localiza la nivelul unghiilor, care se îngroaşă şi se decojesc, devenind verzui. Simptomele variază de la forme uşoare şi ajung până la manifestări cu adevărat chinuitoare (cele localizate în pliurile articulaţiilor).

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *