În Marea Britanie, aproximativ 30% din veniturile ambilor pӑrinţi reprezintă bani cheltuiţi pentru creşterea copiilor, conform angliamea.ro.

În Marea Birtanie, cele mai multe femei aleg să nască în sistemul public de sănătate. Unul dintre motive este că internarea şi naşterea în clinicile private costă între 15.000 şi 25.000 de lire sterline.

Ȋn sistem privat, preţurile unei nașteri sunt mari, fapt pentru care nu foarte multӑ lume alege aceasta opţiune. O operaţie de cezariana costӑ în jur de 3500£. Doar costul serviciilor unui medic obstetrician de la începutul sarcinii și incluzȃnd nașterea costӑ aproximativ 8000£. Pe lȃngӑ acestea se adaugӑ analizele antenatale de aproximativ 2000£. De asemenea, existӑ o taxӑ care trebuie plӑtitӑ clinicii pentru perioada de internare. Aceasta începe de la 1600£ și poate ajunge la 6000£ pentru cea mai exclusivistӑ clinicӑ care oferӑ salon privat și numeroase alte servicii. Preţul total pentru monitorizare și naștere în sistem privat în UK este estimat între 15.000£ și 25.000£, conform angliamea.ro.

În ceea ce priveşte îngrijirea copilului, ultimul raport Cost of a Child a realizat un calcul estimativ: de la naștere și pȃnӑ la 21 de ani, creșterea unui copil costӑ nici mai mult nici mai puţin de 227.230£. Cea mai mare pondere în aceastӑ sumӑ avȃnd-o educaţia, care este deosebit de costisitoare în Marea Britanie.

Conform moneyadviceservice.co.uk, costul minim pentru întreţinerea unui copil în primul an este estimat în jurul sumei de 1600£. Aceasta include cele mai ieftine cӑrucioare, hӑinuţe, mȃncare, produse de igienӑ, scutece, pӑtuţ și scaunul de mașinӑ al copilului. Nu include suplimente alimentare, medicamente, asistenţӑ medicalӑ, babysitter, jucӑrii sau alte accesorii. Pentru pӑrinţii care aleg cele mai scumpe produse pentru copilul lor, suma poate depӑși 7200£. În plus, dacă vrei să angajezi o bonă, trebuie s-o plăteşti cu sume cuprinse între 8 şi 12 lire pe oră.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *