Legume de sezon la cuptor din: napi, cartofi, varza de bruxelles, morcovi, ceapa, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 2 napi, bucati
  • 500gr cartofi, cuburi
  • 500gr varza de Bruxelles, taiata jumatati
  • 3-4 morcovi, feliati
  • 1 ceapa, feliata
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul, intr-o tava asezati hartie de copt si stropiti cu ulei de masline.
Pregătiți legumele și se transferă in tava pregatita.

Legume_de_sezon_la_cuptor
Într-un castron mic combinati usturoi, rozmarin, sare și piper. Stropiti legumele cu ulei de masline si presarati cu amestecul de condimente.
Amestecati bine si asezati uniform in tava.

Legume_de_sezon_la_cuptor_02
Dati la cuptor 25-30 minute, intoarceti si mai gatiti pentru încă 10-15 minute.

Legume_de_sezon_la_cuptor_03
Servi legumele calde cu salata sau friptura, dupa preferinta.

Legume_de_sezon_la_cuptor_04

 

sursa: restaurantedelux

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *