Şaisprezece luni cu suspendare, 2 ani de suspendare a permisului de conducere şi o amendă de 600 de euro. A scăpat cu un acord judiciar instructorul de schi Aldo Valmassoi, de 27 de ani, cel care, beat la volan, a ucis o româncă şi a fugit de la locul accidentului.

Româncă de 21 de ani, ucisă de un automobilist pirat. Mama tinerei a fost de acord cu donarea organelor

Gabrielei Loredana Tiron, barmaniţa româncă de 21 de ani a murit pe 23 ianuarie 2015 după ce a fost accidentată la Cortina d’Ampezzo (Belluno) cu o seară înainte. În seara producerii accidentului, la ora 21.27, Aldo Valmassoi se afla, beat, la volanul furgonetei Opel Vivaro a şcolii de schi M’Over, conversând pe Whatsapp, când a lovit-o pe Loredana şi nu a oprit: «Credeam că am lovit un stâlp». Tânăra barmaniţă română a fost găsită agonizând de un alt automobilist.

Acuzaţiile erau grave. Omor din culpă, cu circumstanţa agravantă de conducere în stare de ebrietate şi fuga de la locul accidentului. Dar judecătorul a acceptat acordul judiciar.

În calculul pedepsei finale, apărarea a plecat de la o pedeapsă de bază de 30 de luni, diminuată mai întâi pentru despăgubirea recunoscută părinţilor Ion Tiron şi Gafiţa Chiosac, care nu s-au constituit parte civilă, şi apoi pentru procedura simplificată. În plus, au contat vârsta tânără a inculpatului, faptul de a nu avea antecedente penale, dar şi atitudinea de colaborare şi caracterul, evidenţiate într-un document al Comisariatului de poliţie din Cortina.

În afară de acesta, doi ani de suspendare a permisului şi 600 de euro amendă. Au fost scoase de sub sechestru furgoneta Opel şi telefonul mobil cu care bărbatul trimitea mesaje pe Whatsapp.

Gafiţa Chiosac, mama victimei, a primit acordul judiciar cu mare durere: «Nu voiam bani, nimeni nu-mi va mai înapoia fiica.Voiam numai justiţie, şi nu mi se pare că aici a fost făcută. În România pedeapsa ar fi fost mult mai grea şi aş fi vrut să văd ce s-ar fi întâmplat dacă vinovatul era un conaţional de-al meu şi victima italiană».

Accidentul mortal a avut loc pe 22 ianuarie 2015, în jurul orei 21.30. Loredana Tiron mergea pe lângă trotuarul înzăpezit. Valmassoi circula cu o furgonetă Opel. Era băut şi îi trimitea un mesaj iubitei pe Whatsapp. Nu s-a oprit, susţinând că a lovit un stâlp şi a fost găsit de poliţie acasă, numai la câteva ore distanţă.

Loredana a rămas la pământ, în întuneric şi frig: un automobilist a văzut-o mai târziu şi a chemat salvatorii. Loredana Tiron a murit a doua zi, la spitalul din Belluno. Poate dacă ar fi primit ajutor imediat, ar fi putut fi salvată.

 

sursa: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *