Cercetătorii americani de la Universitatea din Kentuchy au descoperit că seminţele unui fruct cunoscut si accesibil tuturor persoanelor distrug mai repede celulele canceroase decât chimioterapia.


SEMINTELE UNUI FRUCT CUNOSCUT DISTRUG CELULELE CANCEROASE MAI REPEDE DECAT CHIMIOTERAPIA

Specialiştii susţin că extractul din seminţe de struguri activează moartea celulelor canceroase cu până la 76% în primele 24 de ore. În cazul leucemiei, substanţele din compoziţia seminţelor de struguri activează funcţiile unei proteine care stimulează distrugerea celulelor bolnave din corp.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cu cât cancerul se află într-un stadiu mai avansat, cu atât chimioterapia funcţionează mai puţin. Însă acest lucru nu se întâmplă şi în cazul seminţelor de struguri.


SEMINTELE UNUI FRUCT CUNOSCUT DISTRUG CELULELE CANCEROASE MAI REPEDE DECAT CHIMIOTERAPIA

 

Dimpotrivă, cu cât cancerul este mai agresiv, cu atât seminţele de struguri atacă mai repede celulele canceroase. În plus, extractul din seminţe de struguri distruge şi celulele care sunt rezistente la chimioterapie, fără să le afecteze pe cele sănătoase.

Nu în ultimul rând, specialiştii subliniază faptul că seminţele de struguri atacă şi mutaţiile genetice. Spre exemplu, celulele canceroase de la nivelul colonului pot avea peste 11 mii de mutaţii genetice.

Spre deosebire de chimioterapie care se axează asupra unei singure mutaţii, seminţele de struguri au capacitatea de a combate mai multe mutaţii. Cu cât există mai multe mutaţii genetice, cu atât extractul din seminţe de struguri este mai puternic, potrivit oamenilor de ştiinţă.

sursa: doctorulcasei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *