Tarta cu ananas din: zahar, unt, ou, esenta de cocos, esenta de vanilie, praf de copt, faina, sare, crema de nuca de cocos, lapte batut, ananas, fulgi de cocos, fulgi de ovaz, zahar brun.
Ingrediente pentru aluat:
- 1/2 cană zahar
- 1/4 cană unt
- 1 ou
- 1/2 lingurita esenta de nucă de cocos
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite praf de copt
- 2 cesti faina
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 ceasca crema de nucă de cocos
- 1/2 cana lapte bătut
- 2 cani tăiat ananas proaspat cuburi
- 1/3 cană fulgi de nucă de cocos
Ingrediente pentru topping:
- 1/4 ceasca de unt nesărat
- 1/4 cană de zahăr brun
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/8 linguriță sare
- 1/2 cană faina
- 1/2 cană fulgi de ovăz
- 1/3 cană fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda.
Într-un bol mediu combinati unt, zahăr brun, scorțișoară, făina și sarea și amestecati bine. Adaugati fulgii de ovaz si nuca de cocos si omogenizati.
Într-un castron mare bateti împreună zahărul și untul. Adaugati oul si omogenizati. Adaugati esentele, praful de copt si o ceasca de faina si se bate pana se combina.
Incorporati lapte batut și crema de nucă de cocos. Adaugati faina rămasa și bateti pana se incorporeaza.
Turnati in tava jumatate de aluat si asezati deasupra ananasul.
Adaugati restul de aluat, lasand goluri.
Presarati deasupra amestecul cu fulgi de ovaz.
Coaceți timp de 55-60 minute.
Se răcește la temperatura camerei, taiati si serviti.
sursa: restaurantedelux.ro