Tarta cu ananas din: zahar, unt, ou, esenta de cocos, esenta de vanilie, praf de copt, faina, sare, crema de nuca de cocos, lapte batut, ananas, fulgi de cocos, fulgi de ovaz, zahar brun.

Ingrediente pentru aluat: 

  • 1/2 cană zahar
  • 1/4 cană unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita esenta de nucă de cocos
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 cesti faina
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 ceasca crema de nucă de cocos
  • 1/2 cana lapte bătut
  • 2 cani tăiat ananas proaspat cuburi
  • 1/3 cană fulgi de nucă de cocos

Ingrediente pentru topping:

  • 1/4 ceasca de unt nesărat
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/8 linguriță sare
  • 1/2 cană faina
  • 1/2 cană fulgi de ovăz
  • 1/3 cană fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda.

Într-un bol mediu combinati unt, zahăr brun, scorțișoară, făina și sarea și amestecati bine. Adaugati fulgii de ovaz si nuca de cocos si omogenizati.

Tarta_cu_ananas

Într-un castron mare bateti împreună zahărul și untul. Adaugati oul si omogenizati. Adaugati esentele, praful de copt si o ceasca de faina si se bate pana se combina.

Tarta_cu_ananas_02

Incorporati lapte batut și crema de nucă de cocos. Adaugati faina rămasa și bateti pana se incorporeaza.

Tarta_cu_ananas_03
Turnati in tava jumatate de aluat si asezati deasupra ananasul.

Tarta_cu_ananas_05

Adaugati restul de aluat, lasand goluri.

Tarta_cu_ananas_06

Presarati deasupra amestecul cu fulgi de ovaz.

Tarta_cu_ananas_07
Coaceți timp de 55-60 minute.

Tarta_cu_ananas_08

Se răcește la temperatura camerei, taiati si serviti.

Tarta_cu_ananas_09

 

sursa: restaurantedelux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.