Într-un interviu acordat de actriţă corespondentului Adevărul, Andrei Vornicu, cu ocazia sosirii sale la Londra pentru a juca în piesa de teatru „(N)aum”, reprezentaţie ce a avut loc recent la Leicester Square Theatre, românca vorbeşte despre metropola britanică, pe care o iubeşte „foarte tare”.

Întrebată dacă Londra este un oraş pe care îl iubeşte, Oana Pellea a răspuns: „Îl iubesc foarte tare şi, da, de vreo zece ani tot vin şi plec. Chiar mă gândeam, în drum spre ICR, cam de când şi, da, din perioada 2004, când am început să filmez aici. În topul meu a fost mult timp Parisul şi a fost detronat de mult timp de Londra. Sunt absolut ca într-un acasă ideal. Mi se pare totul foarte uman. Începând de la proporţiile clădirilor, ale străzilor… îl iubesc foarte tare.”

Actriţa recunoaşte că nu o deranjează monitorizarea constantă, specifică Londrei: „Nu m-am simţit monitorizată în Londra, absolut deloc. Nu mi-am pus problema”, deşi Andrei Vornicu sugera că mulţi se plâng că Londra „este mult prea reglementată şi că se simt monitorizaţi ţinând cont că sunt sute de mii de camere de filmat pretutindeni şi e o dimensiune cu care România încă nu e obişnuită” şi că „în România e o stare mult mai pregnantă de libertate, chiar dacă sună paradoxal”.

Pellea laudă cultura britanică: „Mai ales în domeniul meu, mi se pare că au cea mai bună şcoală de artă dramatică. Ei şi ruşii. (…) Şcoala engleză este aparent mai rece. Dar o e şcoală extraordinară de a folosi cuvântul care, cum să spun… ei pot să facă un rol doar prin felul cum vorbesc. Şi numai englezii pot să facă asta. E o anumită sonoritate. Plus că Shakespeare nu sună în nici o limbă cum sună în engleză.”

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *