Letonii Alexandra şi Evgeny Pugachev fuseseră acuzaţi de serviciile de protecţia copilului din Marea Britanie că au bătut unul din copii şi erau ameninţaţi că îi vor fi luaţi toţi cei patru copii. Cu toate că le fuseseră ridicate paşapoartele cei doi au reuşit să fugă din UK, cu tot cu cei patru copii ai lor.

 

Să nu care cumva să dai în copil!

Fiul lor, Danik, de şapte ani, fusese văzut la şcoala la care era înscris din Blackburn cu o vânătaie la gât şi o alta pe coapsă, sugerând altoirea cu o funie. Întrebat, copilul ar fi spus că tatăl său este responsabil de vânătaia de la gât, fiind provocată de o lovitură cu cureaua de pantaloni, în timp ce mama sa i-a lăsat acea vânătaie pe coapsă.

Prin urmare, au fost anunţate serviciile pentru protecţia copilului din Marea Britanie. Aceştia au descoperit şi o zgârietură pe obrazul fetiţei lor, Nikita, de patru ani. Interogat, tatăl copiilor a spus că vânătaia de pe gâtul lui Danik a fost, într-adevăr, provocată de el, dar că circumstanţele au fost în totalitate accidentale.

Vecinii letonilor chemaseră şi ei serviciile de protecţia copiilor, explică tatăl, pentru că au auzit într-o zi copiii plângând. Mai mult, vecinii au declarat autorităţilor că cei doi letoni îşi băteau copiii zilnic, ceea ce, conform tatălui, nu este deloc adevărat. Vânătăile au apărut în timp ce copiii se jucau, mărturiseşte Evgeny Pugachev pentru Daily Mail de la Riga, Letonia.

Sora lui Evgeny, Alena, a comentat şi ea: „Copiii sunt în continuă mişcare, ar fi putut dobândi vânătăile în multe feluri.”

Evgeny a continuat: „Ne-au spus (n.r. serviciile de protecţia copilului) că dacă nu semnăm contractul ne iau copiii. Aşa că am fost nevoiţi să semnăm şi să ne predăm paşapoartele”.

Primăria locală a stabilit împreună cu poliţia ca cei patru copii să stea în grija bunicilor, aflaţi şi ei în Marea Britanie, pe durata investigaţiei.

 

Mai ceva ca în filme

Apoi, pe 19 noiembrie 2015, copiii nu s-au prezentat la şcoală. Autorităţile au intervenit de urgenţă, însă s-a dovedit a fi prea târziu: părinţii îşi ridicaseră cei patru copii de la bunici şi părăsiseră Marea Britanie.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *