În toiul nopţii, răufăcătorii au intrat în barul Laura, la Gavello (Ferrara), pentru a fura banii din aparatele de videopoker. Patronul barului, Histea Popa, român de 35 de ani, a ajuns la faţa locului, trezit de alarmă. S-a trezit faţă în faţă cu cinci conaţionali, care l-au agresat, rănindu-l la un ochi. Însă bărbatul a reuşit, la rândul său, să lovească cel puţin doi dintre componenţii bandei, foarte probabil rănindu-l pe unul în mod grav. Hoţii au fugit. Bărbatul a fost internat în spital, sub observaţie.

Carabinierii de la unitatea din Burana, interveniţi pentru efectuarea cercetărilor, au prelevat numeroase probe de sânge de pe asfalt, urme hematice lăsate de hoţi pe timpul agitatei fugi.

Cotidianul La Nuova Ferrara a prezentat câteva înregistrări video cu incursiunea răufăcătorilor în interiorul barului. Filmările au fost furnizate de patronul barului şi sunt la dispoziţia forţelor de ordine.

S-a întâmplat la Gavello di Bondeno (Ferrara). Victima agresiunii este proprietarul barului Laura, un român care de ani de zile locuieşte în zonă. Patronul auzise pe timpul nopţii o serie de zgomote care proveneau din încăperile barului său.

Din acest motiv a efectuat un control, găsind uşa deschisă şi grilajele demontate. În câteva clipe răufăcătorii şi-au dat seama că au fost descoperiţi: cei cinci l-au înconjurat pe patronul barului şi l-au lovit cu un obiect metalic, probabil o rangă. După ce au adus bărbatul în situaţia de a nu dăuna planului lor, autorii loviturii au încheiat imediat descinderea, sustrăgând aparate de videopoker şi alte mărfuri. Patronul a chemat apoi carabinierii şi a fost internat la spitalul din Cona.

“M-am apărat cu o rangă”

Patronul s-a opus hoţilor. S-a ales cu cinci suturi deasupra ochiului, 12 la braţul stâng şi un prognostic de vindecare de 12 zile. Cinci români, contra unui român. La Nuova Ferrara face reconstituirea dramatică a momentului.

Era noaptea la ora 3.17. Se declanşează alarma barului şi sună celularul lui Hristea Popa, care locuieşte la câţiva metri. Iese din casă, vede o furgonetă albastră, o recunoaşte. Furgoneta e pornită, cu uşa deschisă. Îi aparţine lui Maurizio Calzolari, pe care îl cunoaşte bine dar care nu poate fi acolo la acea oră fiindcă locuieşte în altă parte.

Ia o bară din fier, prima care îi cade în mână. Fuge. Soseşte la bar. Obloanele sunt smulse. Lângă acea furgonetă, furată de la o fabrică de mobilă care se află la câteva sute de metri, e un bărbat cu faţa acoperită. Are o eşarfă pe faţă şi o şapcă. Stă de pază. Hristea Popa îl întreabă ce face. Răspunsul este un strigăt. În limba română. Jefuitorul urlă: «Hai să mergem!». Hristea Popa înţelege. Vorbesc aceeaşi limbă. Popa îl loveşte pe jefuitor, poate în cap, cu acea bară din fier pe care o ţine strâns în mână. Trebuie să apere munca din fiecare zi, cea care îi foloseşte pentru a-şi întreţine familia, soţia şi copiii care îl aşteaptă acasă.

 

citeste mai multe pe: http://gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *