Măsurile pe care le pregăteşte guvernul britanic au darul de a ţine la distanţă IT-iştii non-UE de la angajare în UK, ceea ce ar deschide porţile mai larg ca oricând pentru specialiştii comunitari, printre care şi românii. De fapt, măsurile nu îi privesc doar pe IT-işti, ci afectează toate categoriile de angajaţi „highly skilled”.

Personalul calificat în domeniul IT ar putea fi mult mai greu de găsit în Marea Britanie, graţie unor modificări importante pe care Home Office-ul le pregăteşte. În condiţiile în care în domeniul IT britanic lucrează foarte mulţi indieni, pakistanezi şi alţi non-comunitari, guvernul britanic propune ca angajatorii lor să plătească pe fiecare non-comunitar angajat taxa de £1.000 pe an, iar banii strânşi ar urma să fie folosiţi în pregătirea cetăţenilor britanici în domenii cheie de activitate, printre care şi IT-ul.

Până acum, non-comunitarii ajungeau în Marea Britanie după ce demonstrau că au o ofertă concretă la o firmă din domeniul IT, după care, în multe cazuri, îşi aduceau în UK şi familiile.

 

citeste mai multe pe : diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *