Plătit pentru a aprinde două incendii la hotelul care trebuia să primească un grup de refugiaţi: este suspiciunea care i-a determinat pe carabinierii din Recoaro Terme (provincia Vicenza) să-l aresteze pe Ionuţ Chira Mihai, român de 28 de ani.

Fapta datează din septembrie 2015. După manifestaţiile de protest împotriva sosirii de imigranţi, hotelul Al Bersagliere a fost incendiat de două ori. Românul este incriminat de imaginile unei camere de luat vederi ascunsă în spatele hotelului.

Incendiile au avut loc în 24 şi 29 septembrie anul trecut. Hotelul era închis publicului, în aşteptarea de a găzdui, în zilele următoare, circa 50 de refugiaţi cazaţi în fosta colonie alpină Valli del Pasubio din localitatea Pian delle Fugazze. Dublul incendiu a amânat doar sosirea la Recoaro a străinilor, care ar trebui să aibă loc în săptămânile viitoare.

Piromanul este Mihai Ionuţ Chira, de 28 de ani, cu mici antecedente penale, în special furturi şi jafuri, în Italia fără domiciliu stabil, unde trăia de pe o zi pe alta.

Anchetatorii tind să excludă pista urii rasiale. Având în vedere că bărbatul gravita în zona localităţilor Sovizzo, Creazzo şi a capitalei provinciei Vicenza, face să se creadă că acesta se poate să fi fost “angajat” de cineva pentru a comite dublul act intenţionat la peste 40 de kilometri distanţă. Acum rămâne de văzut dacă Chira va colabora cu judecătorii. Bărbatul a fost reţinut şi apoi arestat în sera de 8 ianuarie, la Vicenza.

 

sursa: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *