O muncitoare româncă a denunţat că şeful ei a chemat-o la fabrică în afara orarului de lucru şi a constrâns-o să facă sex. Acum a început procesul, la Tribunalul din Treviso.

Potrivit anchetatorilor, ar fi violat o angajată a fabricii în care el lucrează ca şef de departament. Convingând-o să se ducă la serviciu în afara orarului normal de muncă, într-o sâmbătă după-amiaza, prin intermediul unei cereri formale şi apoi utilizând violenţa asupra ei chiar în interiorul fabricii, scrie “La Tribuna di Treviso”.

Pe 8 ianuarie a început procesul la Tribunalul din Treviso împotriva lui C.S., de 30 de ani, din Oderzo. Bărbatul este şef de departament la o întreprindere de asamblare a maşinilor din Oderzo.

Episodul datează din 15 noiembrie 2014. Potrivit acuzării, bărbatul ar fi convins-o pe femeie să se ducă la fabrică în afara orarului de lucru, sâmbătă după-amiaza. Prin intermediul unei cereri oficiale depuse cu câteva zile înainte. Şi tocmai acolo, în fabrica pustie, unde nimeni nu-i putea acorda ajutor, ar fi folosit violenţa împotriva ei.

Întoarsă acasă presupusa victimă, o muncitoare română de puţin peste douăzeci de ani, a povestit totul soţului. O mărturie printre lacrimi, înregistrată de bărbat cu smartphone-ul, ascultată în sala de judecată. Femeia, imediat după fapte, a denunţat violul la carabinieri. Apoi şi-a retras plângerea, fiindu-i prea greu să înfrunte procesul, însă împotriva unei asemenea infracţiuni se procedează din oficiu.

În sală au spus propria versiune a faptelor diferiţii martori: printre aceştia soţul, dar şi câţiva colegi şi colege care au încercat să reconstituie relaţia dintre cei doi şi comportamentul avut de-a lungul anilor de şeful de departament în privinţa altor angajate. Bărbatul a respins mereu toate acuzaţiile. Apărarea susţine că de fapt a fost vorba de un raport consimţit.

Acest lucru l-ar confirma şi consultaţiile efectuate după presupusul viol, efectuate la Urgenţă, care nu ar fi evidenţiat nicio echimoză sau semn de constrângere. Procesul a fost amânat până pe 17 martie, zi în care este aşteptată sentinţa.

 

sursa: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *