Patru ani și jumătate va sta la închisoare românca șofer de tir care a accidentat mortal un motociclist în West Thurrock, Kent, transmite Poliția Essex.

Stana Călțun, 35 de ani, a primit sentința miercuri, 27 ianuarie, când a apărut la Basildon Crown Court, unde a pledat vinovată la acuzațiile de lovituri cauzatoare de moarte și conducere periculoasă a unui autovehicul.

Pe 18 septembrie 2015, Stana Călțun conducea un autovehicul cu remorcă pe A282, în apropierea localității West Thurrock. Ea a lovit motocicleta pe care se afla Paul Garner, în vârstă de 53 de ani, din Maidstone, Kent. În urma coliziunii, motociclistul și-a pierdut viața.

În urma anchetei poliției s-a dovedit faptul că în momentul coliziunii românca vorbea la telefonul mobil. Potrivit poliției, ultima sa convorbire durase șapte minute, însă mai fuseseră date și alte telefoane în timp ce aceasta conducea tirul.

Mai mult, s-a dovedit faptul că românca a șters datele de pe telefonul mobil după ciocnire.

Detectivul inspector Scott Egerton a declarat după ședința de judecată: „Utilizarea unui telefon mobil în timpul conducerii unui vehicul a fost complet iresponsabilă și periculoasă. Ca urmare a acestui fapt, familia domnului Garner a fost devastată. Sper ca sentința de astăzi să fie un mic ajutor pentru ea. Acest caz ar trebui să servească drept avertisment pentru toți conducătorii auto care folosesc telefonul mobil asupra riscurilor la care se expun, consecințele cu care se pot confrunta și durerea pe care o pot provoca.”

 

sursa: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *