Curtea de Apel din Catanzaro a confirmat condamnarea la 13 ani de închisoare pentru românul Dudu Neluș, vinovat de uciderea în 2 martie 2014 a preotului Lazzaro Longobardi la Sibari (provincia Cosenza, Calabria).

Dudu este acuzat că l-a ucis pe preotul de la biserica San Giuseppe, în noaptea de 2 martie 2014.

Dudu, sosit în Italia ca lucrător sezonier, nu lucra de mai mult timp. În duminica de dinaintea teribilului omor, românul s-a certat în mod aprins cu un conaţional, în prezenţa părintelui Lazzaro. Preotul a încercat să-i despartă şi apoi l-a însoţit la Urgenţa din Castrovillari pe tânărul rănit, în timp ce Dudu a plecat înjurând.

 

Potrivit judecătorului din Castrovillari şi a Curţii de Apel din Catanzaro, mobilul crimei stă în reproşul pe care tânărul l-ar fi primit din partea preotului pentru unul din furturile sale de bani, după ce deja în trecut din visteria parohiei dispăruseră circa 5.000 de euro. Preotul Lazzaro l-a dus cu maşina pe Dudu şi acesta ar fi intrat în posesia a 20 de euro, care erau în vehiculul părintelui şi constituiau donaţiile credincioşilor la slujba duminicală.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *