Autoturismul unui român a fost incendiat în Belfast, Irlanda de Nord, în noaptea de marți, 25 ianuarie.

Daniel Cîrpaci, de 25 de ani, locuiește cu soția și doi copii pe Ebor Street, lângă Tates Avenue, scrie Belfast Telegraph.

Daniel povestește că muncește de noapte, iar marți, în jurul orei 3.00 când s-a întors de la serviciu și-a găsit mașina în flăcări.

„Stau pe strada asta de două luni și nu au fost probleme”, a declarat românul. „Aici toată lumea este OK, aceasta e prima problemă”, a mai spus el.

Daniel Cîrpaci a mai spus că este primul incident de intimidare îndreptat împotriva sa, de doi ani, de când este în Irlanda de Nord. El se teme acum pentru siguranța sa și a familiei sale și nu mai vrea să rămână în zonă.

Potrivit Belfast Telegraph, acesta este al doilea atac de pe Ebor Street în ultimele două săptămâni. Pe 12 ianuarie, o femeie din China și copilul său au fugit din zonă după ce casa lor a fost atacată cu o bombă cu benzină.

De asemenea, într-un incident similar, pe 11 ianuarie, mai multe ferestre ale unei case locuită de imigranți au fost sparte, iar pe ușă a fost scris: ‘Scum out locals only‘ (Gunoaiele afară, doar pentru localnici – n.red).

 

citeste mai multe pe: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *