L-am întâlnit în Spania pe Nicu Covaci, legendarul fondator al celei mai bune formații de muzică rock din România din toate timpurile, trupa Phoenix. A primit un premiu la Gala „Noi susținem Excelența! – Mihai Eminescu 2016”, organiyată de publicația ”Occidentul Românesc” la Benidorm, Alicante și, în final, acompaniat de doi colaboratori, a susținut un minirecital cu piese pe care mulți le-au cântat în cor (Strunga, În umbra marelui URS, Mugur de fluier…).

Nicu Covaci a menținut în viață legendara formație rock, continuând să susțină concerte, în componențe diferite, pe scene din țară și străinătate. Puțini știu că locuiește din 1987 în Moraira – Costa Blanca, pe litoralul spaniol al Mediteranei, în apropiere de Benidorm.

Acum grupul Phoenix este mult întinerit, are în componență chiar puști de 12 ani, din vechea gardă fiind prezent la concerte, dar nu întotdeauna, Moni Bordeianu. Dar Nicu Covaci, 69 de ani, rămâne cel mai tânăr dintre toți, tinerețea fiind o stare de spirit. Pe scena Galei a anunțat că Phoenix va renaște din nou, în Spania.

I-am adresat câteva întrebări și a fost încântat de propunerea noastră, ca piesa ”Lasă, Lasă” compusă de el pe versurile lui Șerban Foarță și Andrei Ujică (Muguri de Fluier, 1974),versiunea din filmul ”Nemuritorii”, să devină Imnul Diasporei.

 

citeste mai multe pe: ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *